NYNNINGEN turnerade under åren 1970-1980. Gruppen gav bland annat ut albumet "FÖR FULL HALS", med tonsättningar av den ryske poetens Vladimir Majakovskijs dikter, en skiva som räknas som ett av sjuttiotalets viktigaste utgivningar.

Gruppen startades 1970 av Bertil Goldberg och Tomas Forssell som en akustisk duo. Totta Näslund kom med och trion fick namnet NYNNINGEN. När den första skivan ”Man mognar med åren” släpptes 1972 hade Christer Öhman klivit in som sångare. Gästmusiker var bl a Bernt Andersson och Bengan Blomgren som senare blev fasta medlemmar i gruppen. Totta Näslund kom tillbaka i gruppen efter kort uppehåll och Nikke Ström kom med 1973. När Totta Näslund senare hamnade i Nationalteatern och Nikke Ström drog sig åt etnomusik kom Bror Tommy Borgström och Ewa Wilhelmsson med 1974 i samband med "DE HÄNGDAS REVOLUTION", en musikteaterföreställning som byggde på författaren B. Travens romaner om Mexico under diktaturens tid. Dennis Lundh som var trummis från början avlöstes av Mikael Gyllenstig. När Tomas Forssell flyttade till Luleå för några år kom Sam Westerberg in som sångare och senare kom Jimmy Olsson in som ny basist. I samband med en tillfällig konsert på Musikens Hus i Göteborg 1997 medverkade Thomas Jäderlund och Per Melin

NYNNINGEN återstartade i december 2016 i samband med en konsert på Pustervik i Göteborg. Idag består bandet av originalmedlemmarna Tomas Forssell på sång och gitarrer, Nikke Ström på bas och Bengan Blomgren på gitarr, samt av Thomas Jäderlund på saxofoner, Pontus Torstensson på trummor, Frida Thurfjell på tenorsaxofon och Niclas Rydh på trombon. 

Skivor:

MAN MOGNAR MED ÅREN (1972)

FÖR FULL HALS (1973)

1974 (1974)

ETT SAMLAT GREPP (1975)  /samlingsskiva på Nacksving

DOIN THE OMORALISK SCHLAGERFESTIVAL (1975) / singel tillsammans med "Sillstryparn"

ÄNTLIGEN EN NY DAG (1976)

VI KOMMER ATT LEVA IGEN (1977) /tillsammans med Nationalteatern

TÄLTPROJEKTET (1978)  /tillsammans med Nationalteatern, Musikteatergruppen Oktober med flera

FRÅN FLYKT TILL KAMP (1978)  /samlingsskiva på Nacksving

VI KOMMER (2019) Liveinspelad dubbelvinyl. Förutom Nynningen medverkar även Sven Wollter och här kan man även höra Totta Näslund i två låtar i samband med en konsert från 1997. Medverkar gör också Matilda Magnusson som skivdebuterade 2018 med sina tolkningar av Björn Afzelius.

ALLTING BÖRJAR KLARNA (2020) /studioinspelat album

ANAKONDA OCH ANDRA LÅTAR (2021) /barnskiva med outgivet material inspelat 73/74, release sommar 2021

I dag är NYNNINGEN en grupp med rötterna i sjuttiotalets progressiva musiktradition 

och med ambition att föra musiken vidare in i nutiden.